От Oleh Nemchinov Ответить на сообщение
К BP~TOR Ответить по почте
Дата 16.03.2014 19:07:47 Найти в дереве
Рубрики Стрелковое оружие; Локальные конфликты; Версия для печати

Re: Именно у...

>Олег, был ведь ранее такой проект:
> Міністерство внутрішніх справ запропонувало внести у перелік спецзасобів, що застосовуються міліцією під час охорони громадського порядку, "Джміль" та "Джміль-М" - реактивні вогнемети російського виробництва, що мають значну дальність стрільби і велику потужність.

>Про це свідчить проект постанови Кабміну, наявний у розпорядженні ZN.UA.

>"Джміль" та "Джміль-М" ("Джміль" та "Джміль-М") вписані в розділ переліку спецзасобів, де згадуються ручні газові гранати і патрони з газовими гранатами.

>У пояснювальній записці до постанови Віталій Захарченко відзначив, що його прийняття дозволить належним чином забезпечити виконання завдань по охороні громадського порядку, громадської безпеки і боротьби із злочинністю.

Да и было разьяснение что "Джмиль" и "Джмиль-М" не имеют отношения к РПО "Шпель"

Спецзасоби «Джміль» та «Джміль-М», якими планують доповнити перелік спецзасобів, що перебувають на оснащенні органів внутрішніх справ, насправді є патронами з газовою гранатою.
Видання «ZN.UA» розповсюдило недостовірну інформацію про те, що МВС нібито планує використовувати для охорони громадського порядку вогнемети.
Ця інформація не відповідає дійсності.
Зазначені в проекті нового переліку спецзасоби «Джміль» та «Джміль-М» є патронами з газовою гранатою сльозогінної дії. Зокрема, спецзасіб «Джміль» використовується для масових заходів, «Джміль-М» – для спеціальних операцій.
МВС України вимагає від редакції спростувати недостовірну інформацію у спосіб, передбачений Законодавством.
УЗГ МВС України

http://mvs.gov.ua/mvs/control/main/uk/publish/article/971442