От BP~TOR Ответить на сообщение
К Офф-Топик Ответить по почте
Дата 23.04.2015 21:54:10 Найти в дереве
Рубрики Танки; Стрелковое оружие; Локальные конфликты; Артиллерия; Версия для печати

На сайте МОУ

"У військових частинах Високомобільних десантних військ Збройних Сил України тривають тактичні навчання з бойовою стрільбою. За участю близько 3000 десантників та понад 400 одиниць авто та бронетехніки, відпрацьовуються практичні завдання з підготовки та ведення рейдових дій, управління підрозділами бригад ВДВ під час виконання завдань за призначенням

За задумом навчань підрозділи після здійснення з місць постійної дислокації багатокілометрових маршів як залізничним, повітряним транспортом, так і своїм ходом, прибудуть у заданий район. Після чого, десантники при підтримці армійської авіації та авіації Повітряних Сил, інженерних підрозділів Сухопутних військ розпочнуть виконувати завдання за призначенням на одному із полігонів.

— Ціллю тактичних навчань є досягнення єдиного розуміння процесу планування та застосування військових частин Високомобільних десантних військ, враховуючи досвід набутий під час проведення Антитерористичної операції, — зазначив командувач Високомобільних десантних військ ЗС України Герой України полковник Михайло Забродський.— В ході навчання створено складні та суперечливі ситуації, котрі спонукають воїнів-десантників вживати весь комплекс необхідних заходів протидії противнику, відпрацьовуються питання планування та управління підрозділами, які створені за модульним принципом, — наголосив командувач ВДВ.

Варто зазначити, що проведення даних заходів забезпечить спроможність Командування та військових частин ВДВ виконувати, при потребі, завдання з планування та ведення активних бойових дій."
http://www.mil.gov.ua/news/2015/04/23/u-pidrozdilah-visokomobilnih-desantnih-vijsk-zs-ukraini-trivayut-taktichni-navchannya--/

смотрим раздел Структура
"Високомобільні десантні війська ЗСУ

Високомобільні десантні війська Сухопутних військ Збройних Сил України — високомобільний рід Сухопутних військ, до складу якого входять повітряно-десантні та аеромобільні частини.

Вони призначені для виконання бойових завдань (ведення бойових дій), які неможливо виконати (вести) іншими силами та засобами збройної боротьби у тактичному та оперативному тилу ворога. Війська цілеспрямовано готуються для активних бойових дій в тилу противника — дій у ході ведення оборонних (контрнаступальних), спеціальних (антитерористичних) та миротворчих операцій. З’єднання, частини і підрозділи аеромобільних військ — діють у якості повітряних десантів та ведуть десантно-штурмові (аеромобільні) дії."

аэромобильные части входят в состав Высокомобильных Десантных Войск