От Александр Стукалин Ответить на сообщение
К Иван Уфимцев Ответить по почте
Дата 21.03.2012 13:07:21 Найти в дереве
Рубрики Флот; Версия для печати

Re: Вспомните, чем...

Последний год -- занималась швартовыми испытаниям... Гребла вовсю в упор на пирсе:
http://www.mil.gov.ua/index.php?lang=ua&part=news&sub=read&id=20192
"04.01.2011. У Севастополі, на 13-му судноремонтному заводі Чорноморського флоту Російської Федерації завершився перший етап швартових випробувань підводного човна Військово-Морських Сил Збройних Сил України “Запоріжжя”.
За інформацією командира підводного човна капітана 3-го рангу Дениса Клочана, перший етап випробувань розпочався 15 грудня і успішно закінчився 31 грудня 2010 року.
На першому етапі випробувань було перевірено роботу головної енергетичної установки корабля, а також обслуговуючих її систем і механізмів, частину загальнокорабельних систем, відремонтовані і змонтовані гідроакустичні станції, техніку зв’язку.
– Найбільш об’ємні, трудомісткі роботи під час швартових випробувань проведені на головній енергетичній установці. Це найбільш складний, відповідальний етап. З цією метою човен був поставлений на так званий “упор”, тобто, своїм “носом” упирався в спеціальний пристрій. Перевірялася робота як самих дизелів, так і валопроводів, підшипників, гребних гвинтів, відповідних систем і механізмів, – розповів командир корабля..."
http://www.mil.gov.ua/images/event/2011-01-04-4720-21375.jpg