От Prepod Ответить на сообщение
К Alexeich Ответить по почте
Дата 07.07.2017 13:47:01 Найти в дереве
Рубрики WWII; Спецслужбы; Версия для печати

Вот пример тамошней олдскульной исторической сбалансированности

>>Уже записали. Наряду со строительством крупной промышленности в Приднепровье, Донбассе, ХХарькове - мол, специально строили на Украине чтобы
>
>простите, вот это все вышенаписанное откуда взято, из какой-то одной книги/источника, или это поппури на тему украинской прессы/ТВ?
Такого конечно, нет, по крайней мере я не видел, но не удивлюсь что это не надолго, вот выдержки из учебника для ВУЗов, который участник Честнат во время революции гидности презентовал как сбалансированный. Взято из разделов 5 и 6 http://history.franko.lviv.ua/gryc_content.htm то что первое под руку попалось, там еще много прекрасного. Извиняюсь, без перевода, но там и так все понятно.
Про влиятельное бандеровское подполье на Донбассе, в Днепропетровске и Кривом Роге в ВОВ, на полном серьезе:
Українські націоналісти, які в часи війни перебували на Сході України, запевняють, що в індустріальних реґіонах Східної України (Дніпропетровську, Кривому Розі, Донбасі) вплив оунівського підпілля був значно сильнішим, аніж вплив комуністичних груп. Це підтверджують і недавно обнародувані документи КДБ. Радянська спецслужбарадила своїм агентам використовувати на окупованій нацистами українській території націоналістичні лозунги як такі, що “найбільше мобілізують маси на боротьбу з нацистськими окупантами, оскільки цього неможливо добитися на платформі радянської влади, до якої населення ставиться вороже
Про то что Украину обделяли при распределении бюджета в СССР (вот оно что, Михалыч) и злодейски русифицировали ограду сада Миттерниха.
Позитивним наслідком “радянізації” Західної України стала індустріалізація цього краю. Вона велася досить швидкими темпами, і вже у 1952 р. обсяг місцевої промислової продукції у три рази перевищував довоєнний. Відкрилися нові галузі виробництва – автобудівна, видобуток газу, вугілля і т.д. Вперше заісторію ХХ ст. західноукраїнські селяни дістали шанс дістати працю на промисловому виробництві, і у перші повоєнні десятиліття розпочався їх масовий відхід у міста. Але так само як вся Радянська Україна страждала від несправедливого розподілу всесоюзного бюджету, так і Західна Україна на протязі перших двох післявоєнних десятиліть залишалася упослідженою внаслідок його перерозподілу у межах республіки. У результаті західноукраїнська індустріалізація охопила лише незначну частину місцевої робочої сили. Фахові робітники і техніки засилались з Росії і зі Сходу України. Це вело до часткової русифікації західноукраїнських міст.
Ну и про хероив, яким слава, куда ж без них-то?
Єдиною силою, яка змогла активно протиставитися сталінському режимові була Українська повстанська армія. Радянські війська могли контролювати лише міста, залізниці і важливі стратегічні центри. Від часу зайняття Західної України у лютому 1944 р. й аж до пізньої осені 1945 р. війська НКВС і Львівського військового округу провели бл. 27 тис. боєвих операцій проти ОУН-УПА. У свою чергу, повстанці здійснили бл. 6 тис. операцій проти радянських частин. Підсумовуючи ці обидва числа, можемо ствердити, що у середньому на кожний день перших двадцяти місяців радянської влади у Західній Україні припадало у середньому по 500 військових сутичок між УПА і радянськими військами!